Încă o veste proastă pentru fumători! Din 2016, ţigările vor avea filtru la ambele capete

Eforturile Uniunii Europene în lupta împotriva fumatului se întețesc. După ce s-a interzis fumatul în public iar pachetele de țigări vor avea mesaje cât mai sinistre, din 2016 fumatul va deveni și mai dificil întrucât o nouă directivă a CE cere ca aceastea să aibă filtru la ambele capete.

„Ne-am gândit, în primul rând, la sănătatea oamenilor. Dacă filtrul reduce un pic din efectele nocive ale țigării, gândiți-vă cât de utile ar fi două filtre. Ca să fim și mai siguri, îl punem în celălalt capăt al țigării, să fim în prima linie de apărare”, a declarat Pierre de Cebal, comisar șef al CE pe probleme de sănătate publică.

Măsura a stârnit indignare în rândul fumătorilor care spun că, acum, vor trebui să rupă unul din filtre ca să poată să simtă ceva. „Toată lumea știe că dacă rupi filtrul, când fumezi, umezești hârtia și îți intră fire de tutun în gură. Iar dacă nu rupi filtrul, devine foarte greu de fumat, că filtrul ăla se arde în 20-30 de minute, te plictisești până ajungi la tutun”, s-a plâns Mihai D., un fumător din Europa.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 octombrie 2015 15:07
Citește mai mult despre: filtru fumat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult