Incendiu de mirişte într-o seră din Grădina Botanică!

Flăcările au mistuit în această dimineaţă o mare parte din Grădina Botanică din Bucureşti după ce îngrijitorii au dat foc la mai multe hectare de mirişte tropicală uscată fără să ia niciun fel de măsuri de protecţie. Pompierii s-au luptat ore bune cu focul care risca să se extindă şi la jardinierele şi ghivecele din balcoanele blocurilor din jur. Incendiul a fost cu atât mai greu de stăpânit cu cât el a fost pornit într-o seră a Grădinii Botanice în care se găsea vegetaţie uscată.

Totul a început atunci când angajaţii Grădinii au incendiat o mirişte de palmieri şi baobabi care, din motive de neînţeles, se uscaseră în cursul iernii care tocmai s-a încheiat. ”Ce altceva aţi fi vrut să facem cu ei?”, întreabă cei care îngrijesc Grădina Botanică. „La noi, la români, aşa e tradiţia, ţi s-a uscat aloea sau ginkgo biloba, îi dai foc, asta e.”

Pompierii se tem acum că practica incendiilor de mirişti ar putea să se încetăţenească şi la oraş. Ei cred că există riscul ca oamenii să înceapă să dea foc la vegetaţia uscată din faţa blocului, la florile moarte din ghivece sau la verdeaţa şi legumele care li s-au învecht în cuva frigiderului, fără să se gândească vreo clipă la consecinţe.

Scris de TNR
5 aprilie 2012 16:04

Alte articole

Vezi mai mult