Incendiu devastator pornit de la o ţigară electronică lăsată nesupravegheată

O clădire din Bucureşti a fost cuprinsă de flăcări, după ce un inconştient a lăsat o ţigară electronică nesupravegheată. Flăcările s-au extins cu repeziciune, astfel că incendiul riscă să cuprindă şi clădirile alăturate. Deşi pompierii au ajuns extrem de rapid la locul incendiului, şansele ca acesta să fie stins sunt infime.

“Am folosit trei cisterne de apă până acum şi încă nu am reuşit să stingem ţigara electronică care a declanşat incendiul. Probabil nu vom reuşi s-o stingem niciodată, dar datoria noastră este să încercăm”, sună verdictul sumbru al pompierilor.

Ei dau vina pe producătorii de ţigări electronice, care nu respectă recomandările UE în materie de ţigări. “În mod normal, o ţigară ar trebui să se stingă singură dacă nu este folosită pentru 30 de secunde, aşa cum prevăd normele europene. Ori acest lucru nu se întâmplă în cazul ţigărilor electronice. În plus, ţigările electronice nu scot fum, motiv pentru care sunt mult mai greu de observat când sunt lăsate nesupravegheate”, acuză pompierii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
17 noiembrie 2011 14:11

Alte articole

Vezi mai mult