Incendiu la Porţile de Fier, după ce un Dorel şi-ar fi aprins ţigara direct de la turbina de 2400 MWh

Intervenție dificilă a pompierilor la hidrocentrala Porțile de Fier 1, unde un Dorel inconștient și-a aprins o țigară direct din turbină, la arcul electric, provocând o deflagrație care a distrus mai multe componente. Din păcate, Dorelul a scăpat doar cu răni ușoare la bot, dar nu va mai putea mânca șaorma timp de 3 săptămâni.

Un martor descrie scena: ”Eu stăteam frumos la bar, îmi beam apa minerală. Când de-odată fum fum, foc. Am zis că mai stau, că un incendiu am mai văzut”, spune nea Viorel, paznic, care a alertat pompierii. Pagubele sunt importante. Au ars 10 tone de curent trifazic și 2000 de tone de curent de smartphone, care vine când pui telefonul la încărcat.

La fața locului era mai mulți băieți deștepți de la firme de energie, care plângeau că le arde averea și să-i ajute cineva. Din păcate, autospeciala pompierilor a venit foarte târziu, pentru că fusese închiriată la o nuntă și cisterna era plină cu crâmpoșie. S-a decis stingerea incendiului cu apă din baraj, așa că timp de 2-3 zile românilor o să le vină curent electric cu pet-uri din Dunăre.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
13 iulie 2018 08:07

Alte articole

Vezi mai mult