Încep lucrările de suspendare a autostrăzii București – Constanța

Suspendarea se va face la o înălțime de șase metri deasupra nivelului actual al carosabilului, care e la pământ. Fiecare metru de asfalt de pe A1 şi A2 va fi dezgropat cu grijă, după care va fi ridicat cu ajutorul unor vinciuri, pentru ca aerul să poată circula şi pe dedesubt. După suspendare, austostrada A2 va fi singura autostradă din Europa care trece pe lângă Lehliu.

Ministrul Elena Udrea şi-a exprimat entuziasmul pentru acest proiect, pe care în consideră foarte necesar: „Ştim cu toţii că autostrada noastră e practic lipită de pământ, motiv pentru care asfaltul trage umezeală. Mulţi turişti mi s-au plâns că pe drumul către mare simt că le e rece la spate.”

Proiectul are ca termen de execuţie primăvara anului viitor, dar nu e bătut în cuie. Ministrul Transporturilor Anca Boagiu ne-a explicat: „Am reuşit să obţinem un contract preferenţial cu firma asta de construcţii şi ar fi păcat să îi batem la cap cu respectarea termenilor contractului. Ar însemna să ne batem joc de oamenii ăia, iar eu ca ministru nu pot să fac aşa ceva.”

Scris de TNR
22 martie 2011 08:03

Alte articole

Vezi mai mult