Începând de luna aceasta, RADET va factura şi căldura de afară

Temperaturile ridicate din ultimele zile îi vor arde la buzunare pe români! Oficialii RADET au anunţat ieri că au terminat de calculat căldura de afară, ce va fi inclusă în facturile de luna viitoare. Astfel, românii care au ieşit din case pentru a se bucura de vremea frumoasă de afară vor avea de plătit sume piperate chiar şi pentru câteva minute de stat la soare.

Directorul RADET a respins orice acuzaţie cum că ar fi vorba de o încărcare nejustificată a facturilor. „De unde credeţi că vine toată căldura asta de afară, de la Dumnezeu? De la Mama Natură?”, s-a exprimat extrem de plastic şeful Regiei. „Nu mai spun ce pierderi sunt. Nici nu vă daţi seama cât ne costă să încălzim aerul.”

Anunţul RADET i-a băgat în sperieţi pe românii cu venituri mici. Deja mulţi pensionari refuză să-şi mai părăsească apartamentele pentru a nu mai consuma căldură de afară. Alţii, mai ingenioşi, spun că nu mai ies din casă fără ceasuri, ca să ştie precis câtă căldură au consumat. „Vă daţi seama ce o să fie la vară”, este replica cea mai des întâlnită printre oamenii fără dare de mână, „o să ne vindem apartamentele ca să putem plăti căldura de afară”.

Scris de TNR
5 ianuarie 2012 08:01

Alte articole

Vezi mai mult