Începe pelerinajul la Sf. Parascheva. La Decathlon e plin de boșorogi care își iau genunchiere

Începe Olimpiada Moaștelor! Magazinele Decathlon gem de bătrâni, veniți să-și cumpere genunchiere pentru tradiționalul pelerinaj la Parascheva. Mai sunt câteva ore și toți boșorogii își pun în valoare atuurile. Cei mai șmecheri ”împrumută” genunchierele nepoților, iar profesioniștii vin echipați cu armură completă de skateboarding și își fac loc cu cotierele spre raclă.

”E al 62-lea an în care vin, dar mă consider abia o începătoare. Mă uit cu jind la colegii mai experimentați, care fac tot traseul de acasă până la moaște în genunchi, fără genunchiere. Au rotule de beton!”, spune Pompilia F, din Suceava.

”Au venit și călugări Shaolin, să ne întrebe cum ne antrenăm. Eu, în afară de 20.000 de mătănii în fiecare săptămână, nu prea am alte antrenamente!”, povestește Marietta D, care are peste 30 de pelerinaje sub broboadă.

Pentru a avea energie la pelerinaj, bătrânii fac carboloading cu anafură. Unii mănâncă până la 3 kg pe zi, ca să aibă forță să se înghesuie când coada ajunge la 400 metri de moaște și începe sprintul spre pupat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
10 octombrie 2016 11:03
Citește mai mult despre: genunchiere moaste parascheva pelerinaj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult