S-a spart buba în privința torturilor la care sunt supuși prizonierii ținuți de SUA pe teritoriul țării noastre. Eliberat de câteva zile dintr-un astfel de centru detenție, un buzoian face dezvăluiri uluitoare despre tratamentele la care sunt supuși cei suspectați de terorism.

buzoian torturat.jpg

„Eram într-o grupare paramilitară ce plănuia să arunce în aer câteva stații de metrou din București și un aeroport. Am fost capturat de trupele anti-tero când mi-a sunat mobilul în timp ce amplasam explozibilul. M-au ținut doi ani de zile într-o clădire de pe teritoriul României și am fost torturat inimaginabil. Oamenii doreau să recunosc că sunt moldovean, deși le-am spus clar că sunt din Buzău, iar Buzăul nu e moldova”, spune buzoianul Mihai Constantinescu. Acesta povestește cum gardienii îl torturau zilnic strigându-i dimineața „scoală moldovene”, „n-ai pune mâna pe o lopată să muncești nici de-al dracului” și, cel mai rău „iar ai furat spirtul de la infirmerie, moldovene?”. Mihai C. spune că asta nu dovedește decât lipsa de cultură a americanilor, care nu știu nici măcar să-și indice țara pe hartă așa că nu au de unde să știe că Buzăul face parte din Muntenia. 

Surse din cadrul serviciilor secrete americane susțin că au informații extrem de concludente că teroristul buzoian era un moldovean pur-sânge: a fost singurul care nu a vrut să participe în programul de reeducare care presupunea câteva ore de muncă pe zi în atelierul închisorii. „Spunea de fiecare dată că este bolnav, că are musafiri sau că nu-i permite religia să muncească în această zi”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 24.03.2016 17:18 Social

National Cinematografic