Infotrafic: Calea Lactee va fi închisă pentru reparaţii

Veşti proaste pentru şoferi: începând de săptămâna viitoare, Calea Lactee va intra în reparaţii capitale, ca urmare a găurilor negre apărute în asfalt. Mai mult, semnele rutiere au fost furate de ţigani şi vândute ca fier vechi. Reprezentantul firmei care se va ocupa de reparaţii spune că lucrările se vor întinde pe o perioadă de doi ani lumină.

“Cei care au au avut până acum în administrare Calea Lactee au folosit materiale de proastă calitate, motiv pentru care găurile negre s-au înmulţit într-un ritm ameţitor. Ele îi induc în eroare în special pe şoferii care sunt cu capul în nori şi se lasă furaţi de peisaj. Modul jalnic în care arată Calea Lactee este de domeniul SF-ului şi de aceea avem nevoie de doi ani lumină pentru efectuarea reparaţiilor”, a detaliat, pentru TNR, reprezentantul firmei care va reface Calea Lactee.

Există însă şi adversari ai planului de refacere a Căii Lactee. Printre aceştia, Sorin Oprescu, care acuză modul fraudulos în care s-a acordat contractul. El spune că sumele pe care le va încasa firma câştigătoare sunt de-a dreptul astronomice şi neconforme cu realitatea. Iritarea lui Oprescu este cu atât mai mare cu cât el a propus ca alternativă un pasaj subteran care să evite Calea Lactee, operaţiune care ar costa mult mai puţin, însă oferta sa nu a fost nici măcar luată în considerare în cadrul licitaţiei de acordare a lucrărilor.

Pe perioada celor doi ani lumină cât vor dura reparaţiile, poliţiştii recomandă şoferilor să folosească rute ocolitoare, cum ar fi centura Saturn.

Scris de Calin
10 ianuarie 2011 15:01

Alte articole

Vezi mai mult