Ingenioși! Vasluienii au lansat cozonacul cu dop, din care bei, nu mănânci

Veselie ca întodeauna în Vaslui! Numai că, de data asta, nu e de la alcool, cum eronat ați putea crede, ci de la cozonaci. Asta pentru că ingenioșii vasluieni au creat cozonacul cu dop, în care în loc să păstrezi cocă și rahat, ții alcool.

Cel mai probabil, ingenioasa invenție va face din județul Vaslui regiunea în care tradiția este respectată în cele mai multe familii, pentru că practic nu va exista casă de vasluian în care să nu stea un cozonac, sau chiar mai mulți, pe masa de Crăciun sau de Anul Nou.

”Gata, acum nu mai poate spune nimeni că suntem bețivi”, exultă vasluianul Ghiocel Asimionesei. ”Cei mai mai amatori de cozonac, da!, dar nu bețivi. Acum mă scuzați, mă duc la un cozonac cu băieții, să mă dreg, că aseară am băgat cozonaci în mine până mi s-a făcut rău.”

Faptul că vasluienii sunt toată ziua cu cozonacul la ei se reflectă deja și în emisiunile TV. La ”Știrile de la ora 5”, de exemplu, abundă reportajele despre vasluieni care s-au atacat cu toporul sau furca pe fondul consumului exagerat de cozonac.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
15 decembrie 2015 11:57
Citește mai mult despre: alcool cozonac Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult