Îngrijorător! Românii nu mănâncă suficient homar şi icre de Manciuria

Ultimele date furnizate de INS arată că românii au o dietă dezechilibrată, din care lipseşte homarul, foie-gras-ul şi icrele de Manciuria. „Ne îmbuibăm cu pâine şi cartofi, dar mulţi uităm să mai punem şi-o linguriţă de caviar deasupra sau măcar un sos remoulade”, au explicat nutriţioniştii.

Specialiştii în nutriţie spun că dieta românilor s-a stricat semnificativ în ultimii ani, pe vremea alimentaţiei planificate lucrurile stând mult mai bine. „Pe vremea lui Ceauşescu nu se găseau de niciunele, totul era pe raţie. Dar, ştiţi cum era, fiecare mai aveam câte o rudă pe la ţară care mai aducea un borcan de icre de manciuria, noi le duceam nişte rulmenţi şi becuri şi făceam o treabă. Oamenii mai aveau câte un homar în curte, când îl tăiau trimiteau şi la oraş”, povestesc, cu nostalgie, specialiştii în nutriţie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 octombrie 2012 18:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult