INMH: Căldura va fi oprită în toată ţara pentru revizii la sistemul meteo

Cetăţenii care au ieşit din casă îmbrăcaţi doar în tricou au avut parte astăzi de o surpriză neplăcută, căldura fiind oprită în toată ţara de la primele ore ale dimineţii. Potrivit INMH, este vorba de revizia anuală la sistemul meteo, care va dura câteva luni. În acest timp, românii vor trebui să îşi asigure temperaturile pe cont propriu, folosind băuturi alcoolice, îmbrăcăminte sau serviciile Termoelectrica.

„Regretăm că populaţia nu a fost informată din timp, dar e o revizie de rutină. Sistemul nostru meteo este unul vechi, de fabricaţie rusească, şi nu poate distribui caniculă tot anul, oricât ne-am dori acest lucru”, a declarat un expert. „Sperăm să putem obţine curând, printr-un program internaţional de încălzire globală, un sistem meteo nou, performant, care să poată oferi şi iarna temperaturi de peste 40 de grade.”

Reluarea funcţionării sistemului meteo va avea loc treptat, în primăvara lui 2013, când INMH promite să furnizeze necesarul de inundaţii pe tot teritoriul ţării, urmate de programul obişnuit de secetă şi căldură extremă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
8 octombrie 2012 19:10

Alte articole

Vezi mai mult