Inspectorii ANSVSA care au confiscat 2.000 kg de carne de porc s-au întors să confişte şi nişte cartofi prăjiţi

Gripa porcină face ravagii nu doar printre animale ci și printre legume. Pentru asta poate să depună mărturie și proprietarii unui restaurant din Braila, care au fost vizitați de mai multe ori de inspectrii ANSVSA, prima dată pentru confiscarea cărnii de porc, apoi să confiște și niște cartofi prăjiți și scobitori. 

„Ni s-a spus că virusul este foarte puternic, a suferit o mutație, și e posibil să fi căzut ceva și pe cartofi. Au dispus tăierea acestora și prăjirea lor în ulei fierbinte, să fie siguri că moare orice bacterie sau virus. La final ne-au amendat că nu aveam mujdei, precizând că se știe din cele mai vechi timpuri că usturoiul vindecă foarte multe boli și e un antibiotic natural”, au declarat patronii localului. 

Aceștia spun că nu e prima oară când li se întâmplă așa ceva. În urmă cu 20 de ani li s-au confiscat câteva tone de carne de vită infestată cu boala vacii nebune, plus două butoiașe de smântână, că se face tot din lapte de vacă, apoi a urmat un control în care li s-a confiscat salamul pentru că era făcut din cal și, cel mai recent, în urma unei inspecții ANSVSA li s-au confiscat numeroase copănele de pui, care au fost iar puse la foc să omoare în ele virusul gripei aviare. „Ne-au spus că virusul se ia pe mâini, de pe mâini pe bani, că banii sunt plin de microbi, au vrut să confiște niște bani. I-am zis că nu-i credem, așa că au confiscat carnea, să fie siguri”. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

8 septembrie 2018 13:19
Citește mai mult despre: cartofi prăjiţi pesta porcina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult