Inspectorii OPC au închis mai multe site-uri din cauza neregulilor semnalate de vizitatori

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Cititorilor (OPC), o organizaţie susţinută de Academia Română, au închis azi mai multe site-uri generaliste de ştiri, după o serie de controale fulger. Demersul celor de la OPC vine după ce tot mai mulţi vizitatori de site-uri s-au plâns de nereguli incredibile. Inspectorii au fost însoţiţi de o armată de reporteri şi de Cristian Piedone, care şocat de codiţiile improprii în care funcţionau anumite site-uri, efectiv a dat cu ele de pământ.

„Site-urile închise funcţionau în condiţii de nedescris”, spun inspectorii OPC. „Se scria fără diacritice, erau pline de greşeli gramaticale, erau adevărate focare de infecţie cu virusul «agramat», cum îi spunem noi. Sau virusul «Vanghelie», cum e denumit popular. Dacă nu interveneam, situaţia risca să scape de sub control, puteam asista la o veritabilă epidemie.”

În plus, inspectorii spun că au fost şocaţi să descopere că multe dintre textele verificate erau contrafăcute în China, scrise probabil pe vapor şi introduse ilegal în ţară prin portul Constanţa. Ei au avertizat populaţia să verifice atent şi numele autorilor, avertizând că există pe piaţă foarte multe texte piratate, ce poartă semnătura unor nume aproape identice cu ale unor jurnalişti cunoscuţi, fără a avea însă nici o legătură cu aceştia. Ca semnatari ai acestor texte piratate apar nume precum Cristian Todor Popescu, Ovidiu Ioniţoaia sau Cătălin Tolantan.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
28 aprilie 2010 12:33
Citește mai mult despre: control inspector opc piedone verificare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult