Inspirat de Teambuilding, CNC va finanţa 10 filme triste cu corporatişti mâncând ciorbă

Comitetul Național de Cinematografie, sau CNC, a învățat multe lecții din succesul pe care l-a avut filmul Teambuilding. Văzând cât de mulți bani poate face un film cu corporatiști, CNC a decis să finanțeze 10 filme având ca subiect lumea corporațiilor. Iată câteva propuneri de scenarii care vor primi finanțare de la CNC.

Eu când vreau să dau reply to all dau reply to all

O comedie despre Gina, o moldoveancă din Buhuși, care are doar 8 clase, însă își falsifică diploma de BAC, diploma de licență, câteva diplome de master și, înarmată cu tupeu, tocuri și țâțe, se angajează la o corporație pe postul de director de HR. Instalată în noua funcție, ea o ține din boacănă în gafă, dar scapă de fiecare dată mulțumită unchiului său, fost securist, care o promovează constant. Totul culminează cu petrecerea firmei, când aduce bere caldă și e concediată chiar de unchiul său, care o trimite acasă la Buhuși să crească porci.

Portretul CEO-ului la tinerețe

Un film documentar romanțat despre un CEO al unei corporații din Pipera care în tinerețe a făcut armata la Securitate, unde a păzit-o pe dizidenta Doina Cornea. Filmul va prezenta sfâșietoarea angoasă interioară a corporatistului, care trăiește permanent cu groaza că succesul său va fi demolat după ce va fi deconspirat ca securist de către unul din subalternii săi. CEO-ul sfârșește prin a se arunca pe fereastra impozantei clădiri de birouri.

Poziția junior area managerului

O dramă despre un tânăr cu pile, care se angajează la o corporație condusă de propria sa familie, proveniți din fosta nomenclatură comunistă. Tânărul Emil avansează rapid în corporație, spre dezgustul colegilor săi, mai ales al Mariei, colegă de departament. În final, Maria, care află că tatăl ei a fost securist, acceptă să se mărite cu el, ca să primească un salariu mai bun și postul de director comercial. Filmul este intercalat cu flahsbackuri din Memorialul Durerii.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
9 ianuarie 2023 16:53
Citește mai mult despre: film securiști

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult