Inspirată de palmierii lui Negoiță, Olguța aduce pești sabie în Craiova

Specificul zonei, adaptat inteligent la nevoile populației! Acesta e rezultatul ultimei investiții făcute în Craiova de primarul Lia Olguța Vasilescu, care a avut ideea să aducă pești sabie în lacul din Parcul Romanescu. Craiovenii se pot folosi de pești pentru agrement, adică îi pot pescui și îi pot elibera, sau îi pot păstra în cazul în care n-au katana ca toată lumea. Ideea i-a venit Olguței după ce a văzut că la București mediul e tot mai exotic de când cu palmierii lui Negoiță.

Încă de săptămâna aceasta, craiovenii care se plimbă prin Parcul Romanescu au putut vedea noile panouri de avertizare, unde scrie că scăldatul este interzis în lac, din cauza peștilor-sabie. Cei care vor să se aventureze în lac trebuie să poarte o armură, sau să obțină o autorizație de duel, în cazul în care vor să se lupte cu peștii sabie de la egal la egal.

Deși peștii-sabie pot fi pescuți de craioveni, este strict interzis pescuitul cu furca sau cu grenada, pentru că ”aici nu suntem la Jiu, să prindem pește cum ne-am obișnuit noi craiovenii”, spune Olguța. Craiovenii care aleg să se plimbe pe marginea lacului sunt sfătuiți să aibă la ei și un scut, sau măcar o cămașă de zale, pentru că peștii-sabie sunt imprevizibili.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
18 mai 2023 15:11
Citește mai mult despre: Craiova Negoiță Olguța sabie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult