Inspirați de Auchan, polițiștii vor ca șoferii să se amendeze singuri când conduc beți

România se schimbă și Poliția ține pasul cu acest progres furibund care ajunge în toate domeniile vieții noastre. Inspirați de Auchan, care au eliminat casierii, polițiștii de la Rutieră au decis ca de azi înainte șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a stupefiantelor să aibă la ei un etilotest, să se tragă singuri pe dreapta și în funcție de rezultat să-și aplice o amendă, să-și rețină talonul timp de 30-60 de zile.

În cazul în care alcoolemia depășește 1 la mie, șoferul se va deplasa la Institutul de Medicină Legală, ca să i se recolteze și sânge. Polițiștii îi avertizează pe șoferi să nu uite să verifice dacă au trusa medicală în termenul de valabilitate, triunghiurile, extinctor și ITP-ul în termen. Pentru început, șoferul va sufla în palmă și dacă va simți miros de alcool, va scoate imediat etilotestul, având grijă să folosească un muștiuc sigilat, să nu-și dea singur herpes.

În caz contrar, șoferul se va privi în oglindă cu subînțeles și își va adresa singur întrebarea ”Ia ziceți, cum facem?”, discuția terminându-se obligatoriu cu schimbul a 50 de euro din portofel într-un buzunar sau sub șapcă.

Scris de Ionut
9 martie 2023 13:02
Citește mai mult despre: amendă polițist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult