Institutul Cantacuzino, salvat de la faliment! Va produce mir pentru Catedrala Neamului

Cunoscut, în trecut, pentru vaccinuri şi seruri, Institutul Cantacuzino ar putea renaşte! Guvernul a acceptat să-i acorde o sumă considerabilă de la buget, cu condiţia să producă de acum încolo mir pentru dotarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Însoţit de un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, Patriarhul Daniel a verificat aseară prima mostră de mir românesc marca “Cantacuzino”, fiind plăcut impresionat de calităţile acestuia. “Spre deosebire de vaccinuri şi medicamente, mirul făcut aici respectă toate normele europene. Ar fi chiar păcat să avem o catedrală atât de frumoasă şi să importăm mirul şi tămâia din Israel.”

Pentru fabricarea mirului, biochimiştii şi laboranţii de la Cantacuzino vor beneficia de training şi know-how din partea Bisericii, contra unui tarif modic, iar fosta linie de producţie a vaccinului antigripal va fi modificată pentru a permite sfinţirea unui volum de peste 300 de litri de untdelemn pe săptămână.

“Mir românesc? De la Cantacuzino? E o veste excelentă! Starea de sănătate a populaţiei se va îmbunătăţi considerabil, iar companiile farmaceutice vor fi obligate să reducă preţul la mir ca să poată concura cu ai noştri!”, a comentat un enoriaş.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 august 2015 16:08

Alte articole

Vezi mai mult