Întâmplări de duminică. Dan Diaconescu şi sinistra lui sosie

Am văzut că emisiunea de noapte de la OTV este prezentată, mai nou, de un individ care seamănă foarte bine cu Dan Diaconescu. Probabil că genul ăla de program poate fi moderat doar de un tip mărunţel, grizonat, vag negricios şi care vorbeşte fără virgule. Sau cine ştie, o fi sosia domnului Dan, deşi se ştie că locul sosiei este la cratiţă.

Mă întreb care e rostul lui acolo. Oare trebuie să lase impresia că emisiunea este prezentată în continuare de Dan Diaconescu, deşi acesta se află în puşcărie sau are, pur şi simplu, treburi mai importante?

* * *

Tot la OTV am văzut un sondaj referitor la sinuciderea Mădălinei Manole. Telespectatorii erau invitaţi să spună dacă a fost vorba sau nu despre sinucidere. Deloc surprinzător, marea majoritate spuneau că Mădălina Manole nu s-a sinucis. Amintindu-mi de cazuri similare, mi-am dat seama că, pentru fanii OTV, practic nu există sinucidere. Oamenii nu-şi pun, pur şi simplu, capăt zilelor, nu-şi încheie singuri socotelile cu viaţa. Instinctul de conservare e prea puternic, nimeni nu se pune cu el, e ca Chuck Norris. Decebal, Hitler, elevul Ralph, niciunul nu s-a sinucis. Toţi au fost omorâţi de altcineva, cel mai probabil de poliţistul Cioacă.

* * *

În curând o să înceapă noul sezon al Ligii Campionilor sau, mai pe româneşte, masa bogaţilor. E incredibil că milioane de oameni or să se uite la masa bogaţilor. De ce s-ar uita cineva cu atâta insistenţă şi interes la masa unor bogaţi? Îmi imaginez nişte amărâţi care saliveză în timp ce o mână de milionari se înfruptă cu icre negre, cotlete de viţel şi şampanie. Cred că numai românii puteau scoate o asemenea metaforă pentru fotbalul de un nivel – e drept – foarte înalt. Nişte oameni aleargă 90 de minute pe teren, iar tu compari ce fac ei cu o crăpelniţă. Se câştigă foarte mulţi bani din efortul care se depune acolo? Nu-i nimic, tot o crăpelniţă rămâne, dar a bogaţilor. Probabil că nici măcar campionatul mondial de mâncat hamburgeri nu se numeşte masa bogaţilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 iulie 2010 15:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult