Interzicerea Apocalipsei în Iran stârnește nemulțumiri puternice pe Facebook

Autoritățile din Iran au interzis categoric orice fel de Apocalipsă în această țară, pe motiv că e doar o sărbătoare occidentală decadentă. Măsura a creat un val de nemulțumire pe Facebook, tinerii musulmani cerând autorităților iraniene să revină asupra deciziei. Ei spun că Apocalipsa nu face rău nimănui și este una dintre puținele bucurii pe care iranienii încă și le mai pot permite, pentru că Jihadul costă bani.

Argumentele tinerilor iranieni care s-au raliat pe Facebook sunt foarte emoționante, mai ales că mulți dintre ei își făcuseră deja planuri de Apocalipsă. Iată ce spune un tânăr iranian, cap de familie: „Tinerii occidentali s-au obișnuit deja cu Apocalipsa, pentru că la ei vine de câteva ori pe an. La noi însă vine o singură dată, și începusem deja pregătirile de Apocalipsă: am tăiat un miel, mi-am bătut nevasta, am înarmat copiii… Acum ce să fac? Am apucat să le promit la ăștia micii că-i duc în excursie de Apocalipsă, acum ce le zic?”

Interdicția a trezit reacții din partea Washington-ului, care a declarat că Iranul se face vinovat de încălcarea gravă a drepturilor democratice, precum Dreptul la Apocalipsă. Președintele Barack Obama: „Oricine are dreptul la Apocalipsă, indiferent de religie. A interzice dreptul la Apocalipsă este ca o declarație de război făcută Americii. Le promit iranienilor că trupele noastre vor readuce Apocalipsa în sânul familiilor lor.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
4 decembrie 2011 09:12

Alte articole

Vezi mai mult