Într-un restaurant din Sinaia te simți ca la Kabul, ca servire și ospitalitate

Dificultățile călătoriilor în străinătate au fost învinse! Sinaia se mândrește cu singurul restaurant în care te simți ca în Asia Centrală, la Kabul. Aici, mesenii se pot delecta cu preparate la standarde de igienă de Afghanistan, în sunet dulce de manea orientală și explozii, care pot fi împușcături ale braconierilor, tobe de eșapament sparte ale BMW-urilor parcate de cocalari chiar în ușa localului, sau de la scandaluri în familia pitorească, plină de culoare, a patronului.

Meniul restaurantului pare să fi trecut prin război, atât e de acoperit cu praf și alte lucruri slinoase, iar ospătarii te întâmpină cu tradiționalul ”N-avem!”, semn că aprovizionarea e dificilă după un conflict prelungit.

În fața restaurantului așteaptă victimele războiului, invalizi care cer de pomană de la meseni, iar pe stradă se văd urmele bombardamentelor: cratere și dărâmături. Intrarea în local se face pe sub o schelă, pentru că tencuiala clădirii riscă să ucidă orice trecător. ”În sfârșit pot mânca într-o atmosferă exotică, fără bătăi de cap, fără să schimb trei avioane ca să ajung la un restaurant similar din Kandahar”, spune criticul culinar Decebal Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
4 iunie 2021 11:58
Citește mai mult despre: Kabul restaurant sinaia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult