Într-un sat izolat din Apuseni oamenii au crezut că ambulanța e mașină de înghețată

Ceea ce ințial a fost gândită ca o campanie a Ministerului Sănătății pentru a aduce asistență medicală în satele izolate din România s-a dovedit a fi un eșec de proporții. Asta dacă ar fi existat vreun ziarist din România care să nu-și ia știrile de la Google Translate sau de la securistul de serviciu.

Un sat izolat din Apuseni a fost introdus în programul național de asistență medicală de urgență, finanțat prin PNRR, iar sătenii au reacționat în mod neașteptat. Când a apărut prima ambulanță toți s-au înghesuit cu bani la ea să cumpere înghețată, fascinați de sunetul sirenei și de faptul că avea semnale luminoase frumos colorate.

Din păcate angajații serviciului nu au putut să le vândă decât o singură înghețată, și aia mâncată pe jumătate. „N-am înțeles ce voiau să ne zică, probabil erau nebuni, că insistau să ia omul bolnav de la noi din sat și să-l ducă undeva la spital, adică să transfere bolnavul într-un loc mai nesanitar decât casa lui. Nu știu ce se mai întâmplă pe la oraș, dar din ce citesc la știri, oamenii sunt încă în Evul Mediu, e cu plocon, cu mizerie și foamete”, a spus un țăran din zonă.

26 ianuarie 2023 13:56
Citește mai mult despre: ambulanta apuseni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult