Într-un spital din România, gândacii sunt atât de mari încât îmbracă halate și se dau doctori

Caz unic într-un spital din România. Afectat de o sărăcie cruntă, din cauza nealocării anuale de fonduri, acesta a dezvoltat insecte atât de mari, încât au ajuns să fie confundate cu medicii. Gândacii sunt greu de observat, pentru că îmbracă halate, fac ture pe podeaua spitalului, ba chiar au ajuns să ofere și consultații.

„Din cauza lipsei banilor, nu ne-am mai permis uși la saloane, în unele secții nici pereți, astfel că gândacii circulă în voie și mănâncă pacienți, acesta fiind motivul pentru care au luat asemenea proporții. Pe de o parte, e un lucru benefic, pentru că și așa avem prea mulți pacienți raportat la numărul de paturi, problema e însă că ne mănâncă și paturile. Mai mult, au învățat să se îmbrace în halate, să folosească stetoscopul, să ia șpagă în firimituri de pâine. Riscăm să ne pierdem slujbele”, spune Decebal Popescu, directorul spitalului.

Acesta caută o soluție pentru a scăpa de problemă. „Am încercat să-i transferăm la alte spitale, să mai răsfirăm din ei, dar nimeni nu-i vrea. Se pare că va trebui să-i acceptăm, deși vor exista dezechilibre mari, având în vedere că ei iau șpagă cu 6 până la 14 mâini”, spune Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
22 februarie 2015 12:59
Citește mai mult despre: doctori gandaci spitale

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult