Între ciocan și nicovală! Buzoienii trebuie să recunoască că sunt moldoveni ca să fie deszăpeziți

Dilemă sfâșietoare pentru buzoienii care au rămas izolați după zăpada căzută în ultimele 24 de ore. Ca să fie deszăpeziți de autorități, buzoienii trebuie să recunoască cel mai greu lucru pentru ei: că sunt moldoveni. Iar faptul că au de ales între a fi un buzoian demn, dar izolat, și un moldovean deszăpezit le dă mari bătă de cap localnicilor.

”Asta-i o cruzime fără margini din partea autorităților”, s-a revoltat buzoianul Ghiocel Asimionesei. ”Uăi, cum adică să recunosc că sunt moldovean, dacă vreau să mă deszăpezească jandarmii?! Păi și eu ce mă fac dacă mi se termină băutura și sunt tot înzăpezit? Îmi aduc jandarmii alta? Nu cred. E șantaj de-a dreptul ce fac autoritățile!”

De regulă, buzoienii apelează la o abordare tipic moldovenească ca să-și rezolve dilema: beau de sting și refuză să pună mâna pe lopată, ca să se deszăpezească singuri. ”După ce beau niște litri de alcool, prind curaj și nu mai au nici o jenă să recunoască că sunt moldoveni. Deci e nevoie doar de suficientă băutură ca să-i convingem pe toți să recunoască că sunt moldoveni”, spune șeful echipei de deszăpezire.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
6 ianuarie 2017 19:40
Citește mai mult despre: Buzau moldovean viscol zapada

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult