Întrebarea „Ce faci, moldovene?”, principala cauză a crizelor de epilepsie din judeţul Buzău

Statisticile recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii scot la iveală o situaţie îngrijorătoare în judeţul Buzău, unde crizele de epilepsie au ajuns de trei ori mai dese decât oriunde în lume. Specialiştii spun că acest lucru este cauzat de faptul că mulţi buzoieni suferă de o formă rară de psihoză care-i face să creadă că nu sunt moldoveni.

„Am observat că primele semne de nelinişte se manifestă când îi întrebi „Ce faci moldovene” sau „cum mai e vremea la voi acolo, în Moldova”. Când aude aceste cuvinte buzoianul începe să se agite, îi creşte tensiunea, i se acceleează pulsul şi izbucneşte într-o criză de nervi. De cele mai multe ori se lasă cu spume la gură, apropiaţii trebuind să îi descleşteze fălcile să nu îşi înghită limba”, a declarat Frank Miller, directorul OMS pe probleme de epilepsie.

Specialiştii spun că această situaţie nu va putea fi remediată curând, pentru că majoritatea buzoienilor sunt educaţi de mici să creadă că, în ciuda tuturor dovezilor care-i înconjoară, nu sunt moldoveni.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
27 februarie 2014 16:02

Alte articole

Vezi mai mult