Inundaţii în Veneţia. Mii de moldoveni stabiliţi acolo cer despăgubiri de la statul român

Reflex de sinistrat! După inundaţiile grave din Veneţia, la primăriile din România au început să sosească mii de cereri de despăgubire, de la moldoveni emigraţi în oraşul italian. Moldovenii veneţieni stau prin cârciumi şi aşteaptă să vină tot statul român să le scoată apa din case, exact cum făceau şi în ţară.

“Ce-o fi cu moldovenii şi inundaţiile? Aparent, Dumnezeu îi urmăreşte şi-i inundă oriunde s-ar afla”, explică Pope di Ceballo, meteorolog italian.

Acesta a observat cum oraşele italiene unde s-au aşezat moldovenii au devenit în ultimul timp ţinta urgiilor. “La Perugia sunt alunecări de teren, la Pisa şi Veneţia sunt inundaţii, în Abruzzo cutremure, iar la Roma calamitatea sunt moldovenii în sine”, spune italianul.

Moldovenii din Veneţia spun că le-a intrat apa în palate şi că ar trebui să fie aduşi jandarmii cu avioanele militare din România, să-i tragă cu barca prin oraş. Ei solicită să fie despăgubiţi integral de statul român, că doar şi ei au plătit taxe. Până acum a venit un singur refuz de la un primar din România, care a spus că nu despăgubeşte pe nimeni şi i-a acuzat pe moldovenii din Veneţia că “de ce şi-au pus casa în albie, ei n-au văzut că e apă peste tot în jur?”

Scris de TNR
13 noiembrie 2019 16:11
Citește mai mult despre: inundatii

Alte articole

Vezi mai mult