ÎPS Teodosie a adus de la Ierusalim șlapii de plajă ai lui Isus

La Constanța are loc azi o procesiune religioasă solemnă care marchează deschiderea oficială a sezonul estival 2022 pe litoralul nostru. Maestrul de ceremonii este ÎPS Teodosie, care le va prezenta enoriașilor șlapii de plajă ai lui Isus, aduși special de la Ierusalim pentru evenimentul de azi.

Tradiția spune că ortodocșii trebuie să treacă prin biserică și să pupe șlapii lui Isus, ca să se poată bucura de un sejur plăcut pe malul Mării Negre. Se spune despre cei care pupă șlapii lui Isus că sunt feriți de țepe pe plajă și că găsesc întotdeauna șezlong liber și aproape de apă. De asemenea, găsesc ușor și masă liberă la restaurant.

Chiar dacă aducerea șlapilor de plajă ai lui Isus de la Ierusalim este o faptă de mare evlavie, s-au găsit totuși câțiva cârcotași nemulțumiți. „Bulgarii, de exemplu, au adus de la Ierusalim prosopul de plajă al lui Isus, nu niște amărâți de șlapi, ca Teodosie. Ca să nu mai vorbim de greci, care an de an aduc slipul lui Isus – nu întâmplător sunt ei în altă ligă la turism“, spune un astfel de cârcotaș.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
5 iunie 2022 08:39
Citește mai mult despre: Isus teodosie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult