ÎPS Teodosie: „Carasul trebuie să aibă barbă. Caraşii fără barbă sunt plini de oase”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, arată încă o dată că e un adevărat lup de mare, cu o expertiză bogată în toate alunecuşurile pisciculturii! Într-un interviu recent, acesta a declarat că toţi caraşii pe care îi prinzi trebuie să aibă barbă, altfel pescuitul n-are niciun sens.

Dacă un caras nu are barbă, explică Teodosie, acesta e cel mai probabil plin de oase. „Aşa e firesc, toţi pescarii bătrâni cunosc asta. Biologic, un caras cu barbă e mult mai cărnos decât unul fără barbă. Ăla fără barbă are solzi, miroase mai tare a peşte şi are sute de oase mici. Sigur, e mult mai simplu să prinzi carasul spân, fiindcă e mai puţin sperios, dar carasul cu barbă, ehei – ăla e adevăratul trofeu al bălţii!”

Pasiunea pentru bărbi a lui Teodosie – el însuşi înzestrat de natură cu o podoabă facială impresionantă – e atotcuprinzătoare. Recent, acesta a apărut chiar şi într-o reclamă la mezeluri, în care a lăudat virtuţile salamului de vară bărbos, despre care susţine că e mult mai hrănitor şi mai sărac în zgârciuri decât salamul de vară obişnuit.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 februarie 2024 17:30
Citește mai mult despre: caras peste teodosie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult