Isărescu anunţă alternativa la darea în plată. Cei care nu pot plăti ratele vor deveni iobagi

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spune că a găsit o soluție în privința legii în plată care va mulțumi atât băncile cât și sistemul bancar din România, dar și pe directorii de bănci de la noi din țară. Astfel, acesta a propus un amendament la lege prin care, dacă nu mai poți plăti rata la bancă și casa cumpărată nu acoperă datoria, să redevii iobag în proprietatea băncii la care ai creditul.

„Scalavagismul sau iobăgia au, pe nedrept, o imagine negativă în conștiința noastră. Este vorba doar de propagandă comunistă. Pe vremea sclavilor am construit piramide și coloseum și științe exacte cum ar fi algebra și matematica. Epictet era sclav și uite ce departe a ajuns, știe toată lumea de el și filosofia lui”, a explicat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a precizat că noile amendamente vor asigura ca și copiii născuți din părinți iobagi să fie iobagi la rândul lor. „Cine nu și-ar dori așa ceva: ai loc de muncă asigurat încă de când te-ai născut, nu ăsta e visul tuturor oamenilor. Loc de muncă stabil, locuință și mai stabilă, că nu ai voie să te muți fără aprobarea grofului, scuzați, CEO-ului, paradis vă spun, paradis”, a comentat Isărescu.

Iobagii se vor putea elibera din iobăgie dacă va participa în turneele pe viață și pe moarte în care se va lupta, cu arme medievale, cu alți iobagi pentru libertate. Câștigătorul va putea beneficia de o reeșalonare a datoriilor sau chiar de o grațiere din partea lui Isărescu, dacă acestuia i-a plăcut cum s-a luptat în arena.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

28 martie 2016 16:03
Citește mai mult despre: darea in plata isarescu

Alte articole

Vezi mai mult