Isărescu: Arestarea fraţilor Cămătaru va destabiliza pieţele financiare internaţionale

Guvernatorul BNR este indignat de arestarea lui Nuţu şi Sile Cămătaru! Isărescu a declarat azi că prin această măsură statul român dă un semnal negativ pieţelor financiare internaţionale şi investitorilor străini, mulţi dintre aceştia deţinând obligaţiuni ale fraţilor Cămătaru garantate cu unul sau chiar mai multe degete sau având chiar membri ai familiei închişi în subsolul vilei lui Nuţu.

„Nici nu vă daţi seama ce risc de destabilizare a economiei mondiale implică această arestare”, a spus guvernatorul BNR, „ce undă de şoc a transmis deja pe Wall Street. Gândiţi-vă că Grecia, de exemplu, se împrumutase masiv de la fraţii Cămătaru şi spera că o să renegocieze cu ei faţă în faţă. Acum foarte probabil Nuţu îşi va trimite locotenenţii şi le vor da foc grecilor la vreo două insule.”

Mugur Isărescu ar vrea acum să-i cheme la consultări pe Gigi Kent, Fane Căpăţână, Ghenosu şi Bercea Mondial în încercarea de a găsi o soluţie pentru această criză, însă pentru asta trebuie mai întâi să amenajeze o începere specială pentru cai în sediul Băncii Naţionale.

Scris de TNR
14 mai 2012 11:05

Alte articole

Vezi mai mult