Istoria de la Caţavencu se repetă: Redacţia revistei România Mare s-a rupt în două

Mai mult de jumătate dintre redactorii săptămânalului România Mare au demisionat ieri, nemulţumiţi de condiţiile de lucru. Ei acuză presiuni politice şi susţin că mai multe articole, ca să le zicem aşa, le-au fost cenzurate. Jurnaliştii demisionari – sau, ma rog, ce sunt ei – au de gând să scoată pe piaţă altă publicaţie.

“Mulţi spun că n-o să reuşim, că suntem nebuni, dar eu am mare încredere că o să iasă ceva mişto”, a declarat unul dintre ziarişti, care, deşi îşi semnează mereu textele, după cum scrie pare că vrea să-şi păstreze anonimatul.

 

Catalogaţi imediat de Vadim drept trădători, jurnaliştii (n-am găsit un cuvânt mai bun) demisionari sunt nemulţumiţi şi că le-au fost tăiate medicamentele cu 15%.

“Pur şi simplu, nu ne mai simţeam liberi, parcă eram prinşi aşa, ca-ntr-o cămaşă de forţă”, a declarat unul dintre demisionari. „Plus că nu mai era aceeaşi atmostferă ca pe vremuri, nu mai era nebunia aia de la început.”

Redactorul şef al României Mari, demisionar şi el, susţine că asupra revistei s-au făcut numeroase presiuni politice, în special în timpul campaniei electorale. Iată ce a declarat el, în exclusivitate, pentru TimesNewRoman:

“Am făcut mici compromisuri care ne-au ştirbit din credibilitate. Deja unii cititori de-ai noştri ne acuză că ţinem cu un partid sau cu altul, ceea ce arată, între noi fie vorba, şi cât de idioţi sunt. Oricum, sunt mai idioţi decât ai lor.”

Printre – în lipsa unui termen mai inspirat – jurnaliştii  care au demisionat de la România Mare se numără şi Alcibiade, unul dintre fondatorii publicaţiei. El n-a avut timp să vorbească cu noi, doar ne-a răspuns la telefon şi ne-a explicat politicos că se află în mijlocul unei discuţii private, chiar foarte private, cu preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 martie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult