Jandarmul care a împușcat un om în Gorj va fi ridicat în grad și pensionat la 31 de ani

Jandarmeria a luat primele măsuri în prinvința incidentului din Târgu Cărbunești, unde un tânăr de 22 de ani a fost împușcat în cap de un glonț ce ar fi provenit de la un poligon de trageri din zonă. După o anchetă internă fulger, făptașul a fost descoperit și retras în rezervă din jandarmerie, cu ridicare în grad și o pensie specială de 12700 de lei pe lună.

Celelalte persoane implicate în indicident au fost și ele sancționate administrativ. Astfel, șeful plutonului a primit 48 salarii și o medalie iar colegul de cameră al jandarmului a fost trimis la recuperare psihiatrică pentru 6 luni la o stațiune balneoclimaterică de lângă Balvanyos.

Pe de altă parte, victima jandarmeriei a fost vizitată la spital unde i s-a aruncat o grenadă cu gaz în camera în care dormea și i s-a aplicat o amendă penală de 10.000 de lei pentru că a cărat muniție de război la el, cu capul, fără să aibă permis pentru așa ceva. „A trebuit să și-l batem un pic cu pulanele, că se cam zbătea, el susține că de la gazul din cameră, dar probabil minte”, a declarat șeful jandarmeriei Gorj.

Scris de Ef
17 septembrie 2019 15:09
Citește mai mult despre: jandarmi

Alte articole

Vezi mai mult