Japonia: Şarpele cu clopoţei va fi înlocuit de şarpele cu sonerie

Ultima modă în materie de şerpi vine din Japonia, ţară celebră pentru tehnologia sa ultra-performantă. Guvernul japonez a anunţat recent că va retrage de pe piaţă vechiul model de şarpe cu clopoţei, pentru că poluează prea mult şi face un zgomot absolut înfiorător. Oamenii de ştiinţă japonezi au efectuat un studiu care a dus la o conluzie absolut șocantă: din cauza clopoţeilor mulţi şerpi şi-au pierdut auzul, ei rămânând practic surzi din cauza zgomotului. Mai grav, se pare că zgomotul produs de clopoţei este atât de dăunător încât mare parte din şerpi şi-au pierdut şi picioarele.

Autoritățile nipone cred că trecerea la șerpii cu sonerie are și unele avantaje financiare și pe termen lung. Japonia cheltuie anual peste opt milioane de dolari pe rețeaua de şerpi cu clopoţei, bani care se duc în principal pe tratamente ale pielii şi pe reparaţii la sistemul de clopoţei al șerpilor. Noul sistem de șarpe cu sonerie va fi cu 60% mai eficient pentru că va consuma doar energie solară și sonară, de tipul energiei pe care ți-o transmite publicul atunci când cânți.

Compania care produce soneria de șarpe spune că sunetul acesteia va putea fi personalizat, așa că șerpii vor putea alege ce ringtone să folosească atunci când amenință că mușcă.

Scris de TNR
4 aprilie 2012 11:04

Alte articole

Vezi mai mult