Jurnalistul turc nu va fi extrădat, dar a fost invitat la consulat pentru nişte acte

Invitaţie dubioasă făcută de Consulatul Turciei la Bucureşti jurnalistului Kamil Demirkaya, imediat după pronunţarea deciziei Curţii de Apel, care a respins cererea de extrădare, pe motiv că Turcia e o dictatură şi jurnalistul riscă să fie torturat.

Decizia Curţii de Apel a fost clară: “Atâta timp cât jurnalistul turc nu râde de coafura de pavian a premierului României, domnul Demirkaya poate sta liniştit în ţara noastră democratică şi liberă”.

Chiar după pronunţarea deciziei, jurnalistul de la Zaman a fost invitat la consulatul Turciei şi rugat să vină fără telefon, singur, dar să aibă la el 4 saci de polietilenă şi să nu mănânce înainte.

În invitaţie, jurnalistului i s-a comunicat că “sub nicio formă nu urmează să fiţi asasinat şi tranşat, cum se spune că ar fi păţit jurnalistul Khashoggi, care a vizitat şi el un consulat în urmă cu ceva timp şi ar fi dispărut”.

Jurnalistului de la Zaman i s-a spus că dacă nu poate ajunge la consulatul Turciei poate merge şi la consulatul Arabiei Saudite, pentru că “e vorba de acte foarte similare, se pot ocupa şi dânşii acolo”, lucru confirmat de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, care confirmă că nici el n-a ordonat vreodată asasinarea vreunui jurnalist.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
14 decembrie 2018 15:01
Citește mai mult despre: consulat jurnalist Khashoggi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult