La Romexpo s-a deschis SausageFest, festivalul colecţionarilor de benzi desenate

Azi şi-a deschis porţile SausageFest, un festival mai puţin obişnuit, la care sunt aşteptaţi amatori de benzi desenate cu supereroi din toate colţurile ţării.

Festivalul cupinde expoziţii cu vânzare, sesiuni de autografe şi discuţii libere pe marginea celui de-al doilea sezon din „Star Trek: The Next Generation”. Expozanţii, în mare parte studenţi cu acnee şi programatori virgini, speră ca publicul să se bucure de creaţiile lor şi să nu-i bată dacă nu le convine ceva.

La festival sunt aşteptate şi persoane de sex feminin care n-au fost băieţi înainte de vârsta de 20 de ani, deşi e foarte puţin probabil să apară vreuna. Mai mulţi participanţi mărturisesc că abia aşteaptă să vadă de aproape o femeie şi promit să nu se isterizeze prea tare dacă se ating cu ea din greşeală. Ei au fost sfătuiţi să-şi aducă de acasă câte un pachet de şerveţele, întrucât nu e frumos să fii văzut în public cu bale la gură.

Octavian Eusebiu Popescu, creator de benzi desenate: „E primul eveniment de acest gen care are loc în România. Ne-am mirat şi noi când am văzut că se organizează aşa ceva, mai ales că ideea a pornit de unde ne aşteptam mai puţin: din partea unei asociaţii a clubberilor, rivalii noştri tradiţionali. Ei s-au ocupat de toate treburile administrative şi le-a ieşit de minune. Iniţial, nu prea am priceput treaba cu numele, dar am înţeles de la ei că a rămas de la un alt eveniment care trebuia să se desfăşoare la Romexpo în perioada asta, o expoziţie de mâncăruri tradiţionale de Paşti sau ceva de genu’. Oricum, e mai bine decât nimic.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 aprilie 2011 15:04

Alte articole

Vezi mai mult