Lăsaţi-ne cu gropile din asfalt şi canalizarea! Doar 10% din intersecţiile Capitalei au statui

Capitala României, București, se confruntă cu una din cele mai grave probleme de infrastructură de la înființarea ei de niște ciobani. Dacă problemele curente cum ar fi reparația străzilor, canalizarea, semaforizarea, modernizarea intersecțiilor sunt rezolvabile, rămânem totuși cu ceea ce se poate numi o rușine națională: doar 10% din intersecțiile din capitală au statui.

„Avem câteva sute de intersecții în București și foarte puține sunt dotate cu statui care să arate că suntem un popor serios, muncitor, cu înaintași care au pus umărul ca să avem o astfel de țară frumoasă și independentă. Ce spun străinii care ne vizitează țara? Uite, ce frumos e aici, ce muzică populară, ce decorațiuni, dar ce trist, doar câteva zeci de statui în intersecții. Mi-e rușine de rușinea noastră”, a declarat primarul general al capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea.

În aceeași conferință de presă, Gabriela Firea a anunțat că va înființa o firmă de sculpturi și statui a primăriei, va aloca 200 de milioane de euro pentru dotarea acestei firme cu mașini de teren, plasme, telefoane iPhone de ultimă generație, laptopuri și că va da în judecată pe oricine o contrazice pe această temă.

Scris de Eftimie
19 aprilie 2018 11:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult