Legea anti-fumat la ţară! Agenţii care au încercat implementarea, în spitale cu un topor în spate

România profundă nu se dă bătută. Implementarea legii anti-fumat a dus la mai multe probleme la țară, în general medicale, de tip plagă tăiată cu topor. Concret, la prima tentativă de amendare a unui țăran dintr-o cârciumă, oamenii au reacționat cam ca la răscoala din 1907, spunând că amenzile sunt prea mari pentru ei, și că ”astea sunt amenzi boierești, pentru oraș, la noi să se dea mai puțin”.

Fumătorii din birtul ”La băiatul vesel” din Frâncești Vâlcea l-au legat pe șeful de post, iar pe polițiști i-au bătut cu un par. Ei spun că agenții au înțeles greșit democrația și că dacă vor să mai intre vreodată în birtul lor le trebuie un mandat emis de un judecător, altfel ei se consideră în legitimă apărare și vor deschide focul împotriva lor, cu ce au la îndemână, topor, bardă sau secure.

Vestea că ”vine potera să ne dea afară din cârciumi” s-a răspândit cu repeziciune în toată țărănimea, și acum oamenii nu mai merg la birt sau crâșmă fără furcă, topor sau coasă. Cele mai mari probleme au fost în Ardeal, în comunele de români unde polițistul e ungur. Imediat ce a venit să dea amenzi în cârciumă, omaneii nu doar că l-au bătut, dar au ars și satul vecin de unguri, dar și pe cel de țigani, ca să se mai răcorească.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
19 martie 2016 12:36
Citește mai mult despre: bataie birt fumat Moldova politie topor Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult