Legea eliminării dosarului cu șină anulată de CCR, că n-a fost depusă în dosar cu șină

CCR a decis astăzi reîntoarcerea în Parlament a legii care prevede eliminarea dosarului cu șină la cerut la numeroase instituții de stat. În motivarea instanței se arată că procedurile de adoptare nu au fost respectate, adică motivarea, lista semnatarilor și textul legii nu au fost depuse într-un dosar cu șină la secretariatul Camerei Deputaților, așa cum prevăd legile încă în vigoare.

„Un dezastru care putea fi evitat dacă nu ne-am fi zgârcit la cinci lei. Acum va trebui să reluăm procedurile, să pară că facem ceva util în țara asta. Desigur, toată treaba asta se putea rezolva printr-o ordonanță de guvern care elimina această cerință a dosarului cu șină, dar nu a fost cazul”, a declarat unul din inițiatorii legii.

Propunerea legislativă ar putea aduce importante modificări în societatea românească, ce ar ajunge să fie cutremurată din temelii. Trei sferturi din funcționarii publici ar pierde jumătate din vocabular dacă rămân fără expresia „dosar cu șină” în timp ce Combinatul de Șină de Dosar de la Turda (cunoscutul CSDT) ar putea intra în faliment trimițând 8000 de oameni în șomaj.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

5 ianuarie 2023 14:43
Citește mai mult despre: ccr dosar cu sina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult