Lista lui Schindler. De cumpărături

Există o vorbă insuportabilă de-a femeii, poate la fel ca „Şi cam cît mai stai?”, şi ea sună cam aşa: „Înainte să pleci să faci şi tu nişte cumpărături, pîine şi apă, atît!”
Pare o vorbă aruncată între călugări: „Pîine şi apă, atît, de la supermarket…”


Nu trec însă cinci minute şi auzi din bucătărie: „Aa, ia uite, s-a terminat şi uleiul, mai am o picătură!” Iar după un minut afli că ai făcut o mare greşeală: „Dacă ai văzut că s-a terminat laptele, de ce nu ai spus nimic!”, lăsîndu-ţi astfel de înţeles că ce va urma e din vina ta. Aşadar, trecutul te urmăreşte.
Iar cînd auzi că se gîndeşte să facă o ciorbiţă acră, mai că-ţi dă borşul pe nas. Ciorbiţa înseamnă pătrunjel, păstîrnac, iar tu niciodată nu ai reuşit să faci diferenţa dintre ele.
Mai bine rupi o foaie şi te pui pe scris.
Ai deja foarte multe de luat, bine că ai frigider în care să le bagi, nu de alta, dar ar fi trebuit să iei şi frigider.
Asta e prima etapă a listei de cumpărături.

A doua etapă e cea a instructajului, pentru că tu eşti prost şi crezi că detergent (de-ăla la 5 kile) înseamnă detergent, sau că smîntîna Danone e la fel de bună ca Delaco.
Balsamul de rufe trebuie să fie de-ăla violet, scrie pe el ceva cu Spring…, are un cerc pe el – asta e ceea ce reţii tu, că ea vorbşte foarte repede. Nu te poţi concentra pentru că mesajul e clar: „Să nu te prind că vii cu altceva!”
Ca să-ţi mai revii psihic încerci să te faci interesat: „Dar mazăre de care să iau?” Răspunsul vine prompt: „Nu contează, poţi să iei de oricare!”
Încă două-trei atenţionări legate de termenul de expirare şi de pipăirea/palparea legumelor, şi poţi să pleci.

Te întorci super nervos. Ceea ce pentru etapa a treia nu e bine deloc. Eşti transpirat, ameţit, ai stat cu capul în jos ca să te uiţi pe toate rafturile, te-ai lovit în mînă la uşa liftului.
Urmează confruntarea! Detergentul nu e ăla bun, dar oricum, aşa faci tu mereu, nu asculţi, mai ales pe ea, pe ea nu o asculţi niciodată, iar balsamul e într-adevăr de-ăla cu Spring…. pe el, dar e de 2 kilograme, iar nu de 3 care e, bineînţeles, mult mai bun.
Şi mazărea, ce mazăre ai luat?! Păi ai spus să iau de oricare….
Da, dar nu de-asta!

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de Mihai
2 noiembrie 2009 09:11
Citește mai mult despre: cumparaturi lista relatie supermarket

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult