Litoralul românesc, sufocat de gunoaiele care lasă gunoaie pe plajă

Mii de gunoaie care lasă gunoaie au remarcat că în ultimele zile plajele de pe litoralul românesc s-au umplut de gunoaie, lăsate probabil de gunoailele care au venit înaintea lor. Anul ăsta, ca niciodată, am avut o recoltă bogată și timpurie la gunoaie pe plajă.

„Domnule, cum să zic e și pentru că oamenii sunt nesimțiți și lasă gunoi peste tot. Nu le pasă, zice, lasă că vine altul și adună. Dar nu vine nimeni și adună că s-a furat și la primărie și la Consiliul Județean și toată lumea în țara asta fură și nimeni nu adună gunoaie”, mărturisește David Petrescu, un localnic din Constanța, care a și postat o serie de fotografii cu gunoaie pe rețele de socializare.

O cauză a excesului de gunoaie de pe litoral ar putea fi măsurile de carantină, care nu au permis multor gunoaie să meargă în alte țări și să facă gunoi acolo în timp ce bagă în sacoșă mâncarea de la all inclusive să aibă ce gusta pe plajă. În fiecare an două milioane de gunoaie își petrec vacanțele în afara țării și astfel gunoiul românesc ajunge peste tot în lume.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 iulie 2020 05:07
Citește mai mult despre: gunoi

Alte articole

Vezi mai mult