Localnicii din Buzău susţin existenţa unei Atlantide locale, pierdută în zăpadă

Locuitorii din Buzău povestesc un mit potrivit căruia undeva în judeţ s-ar afla un sat, Atlanteşti, pierdut demult în nămeţi.

„Este undeva în judeţ, nu mai există documentele care arătau unde era aşezat, dar bătrânii povestesc despre nişte oameni foarte capabili, bogaţi, care au dispărut în urma unui cataclism de proporţii judeţene”.

Cu toate că dovezile despre satul dispărut sub nămeţi sunt precare, enigma de la Atlanteşti este investigată în prezent de arheologii români.

Potrivit mitului buzoian, atlanteştenii deţineau tehnologii avansate, precum lopeţi magice, cu care puteau arunca tone de zăpadă, sau aparate cu care prognozau vremea.

Cu toată că atlanteştenii deţineau tehnologii evoluate, zeii s-au mâniat pe ei şi după 3 zile şi nopţi de viscol satul Atlanteşti a dispărut complet. Bătrânii din zonă susţin că aceste evenimente s-au petrecut acum foarte mult timp, poate chiar acum 30 de ani, iar de atunci nu au mai rămas decât câteva inscripţii dăltuite în piatră.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
14 decembrie 2012 07:12

Alte articole

Vezi mai mult