Locuitorii din Strehaia, terorizaţi de furturile de cai din locuințe

Autorităţile din Strehaia sunt în stare de alertă după ce mai mulţi cetăţeni au raportat că locuinţele lor au fost sparte şi din ele au dispărut caii, plus alte obiecte de valoare, precum fântânile arteziene cu statuie de aur în mijloc. Din primele cercetări ale Poliţiei se pare că e vorba de o bandă de spărgători profesionişti, din care fac parte cel puţin un vizitiu şi doi geambaşi.

Hoţii acţionează la adăpostul întunericului, după un scenariu dinainte stabilit: intră mereu pe uşa din faţă, trec prin dormitoarele unde nu doarme nimeni, trec repede şanţul şi apoi intră în sufragerie, unde dorm caii. Acolo li se pierde definitiv urma, tot ce se mai ştie este că apoi caii sunt vânduţi pe piaţa neagră, aflată tocmai la celălalt capăt al oraşului Strehaia.

Cuprinşi de panică, cetăţenii din Strehaia nu mai vor să plece din casă de teama hoţilor de cai. „Mi-e şi frică să mai cumpăr cai, că nici nu apuc să mă bucur de ei”, ne spune Petre Droabă, zis Cristos. „De acum încolo când vreau să plec trebuie să iau caii cu mine, ceea ce poate fi destul de incomod pentru cai.”

Scris de TNR
20 mai 2012 06:05

Alte articole

Vezi mai mult