Prima etapă din loteria bonurilor s-a încheiat cu bine, mai mult de 4000 de români revendicându-și premiul cel mare. Totuși, întrucât banii vin de la stat, aceștia trebuie impozitați și, mai mult, trebuie reținute sumele pentru contribuția la asigurările de sănătate și asigurări sociale. 

bnr_sustine_ca_e_bine_sa_ai_multi_bani.jpg

„Calculele sunt optimiste, românii care au bonurile câștigătoare nu mai au decât 150 de lei de dat la stat pentru a acoperi toate datoriile pe care le-au făcut cu ocazia câștigării premiului. Dacă achită în 30 de zile nu se pun penalizări, dacă nu vom fi nevoiți să-i executăm silit”, a declarat un reprezentant al Ministerului Finanțelor.

Câștigurile ar fi acoperit impozitele dacă statul nu ar fi organizat totul ca o loterie, jocurile de noroc fiind supuse unor taxe speciale, pentru a descuraja astfel de activități. S-a stabilit statistic că jocurile de noroc atrag elemente infracționale și, de aceea, acestea sunt taxate suplimentar și supravegheate cu atenție. „N-am vrea ca românilor să le intre în cap că pot câștiga bani facil, fără muncă”, spun reprezentanții statului. 

Scris de Eftimie | Wednesday, 15.04.2015 18:16 Social

National Cinematografic