Prima etapă din loteria bonurilor s-a încheiat cu bine, mai mult de 4000 de români revendicându-și premiul cel mare. Totuși, întrucât banii vin de la stat, aceștia trebuie impozitați și, mai mult, trebuie reținute sumele pentru contribuția la asigurările de sănătate și asigurări sociale. 

bnr_sustine_ca_e_bine_sa_ai_multi_bani.jpg

„Calculele sunt optimiste, românii care au bonurile câștigătoare nu mai au decât 150 de lei de dat la stat pentru a acoperi toate datoriile pe care le-au făcut cu ocazia câștigării premiului. Dacă achită în 30 de zile nu se pun penalizări, dacă nu vom fi nevoiți să-i executăm silit”, a declarat un reprezentant al Ministerului Finanțelor.

Câștigurile ar fi acoperit impozitele dacă statul nu ar fi organizat totul ca o loterie, jocurile de noroc fiind supuse unor taxe speciale, pentru a descuraja astfel de activități. S-a stabilit statistic că jocurile de noroc atrag elemente infracționale și, de aceea, acestea sunt taxate suplimentar și supravegheate cu atenție. „N-am vrea ca românilor să le intre în cap că pot câștiga bani facil, fără muncă”, spun reprezentanții statului. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 15.04.2015 20:16 Social

National Cinematografic