Loteria bonurilor s-a încheiat. După impozitare, câştigătorii mai au de dat la stat câte 150 lei

Prima etapă din loteria bonurilor s-a încheiat cu bine, mai mult de 4000 de români revendicându-și premiul cel mare. Totuși, întrucât banii vin de la stat, aceștia trebuie impozitați și, mai mult, trebuie reținute sumele pentru contribuția la asigurările de sănătate și asigurări sociale. 

„Calculele sunt optimiste, românii care au bonurile câștigătoare nu mai au decât 150 de lei de dat la stat pentru a acoperi toate datoriile pe care le-au făcut cu ocazia câștigării premiului. Dacă achită în 30 de zile nu se pun penalizări, dacă nu vom fi nevoiți să-i executăm silit”, a declarat un reprezentant al Ministerului Finanțelor.

Câștigurile ar fi acoperit impozitele dacă statul nu ar fi organizat totul ca o loterie, jocurile de noroc fiind supuse unor taxe speciale, pentru a descuraja astfel de activități. S-a stabilit statistic că jocurile de noroc atrag elemente infracționale și, de aceea, acestea sunt taxate suplimentar și supravegheate cu atenție. „N-am vrea ca românilor să le intre în cap că pot câștiga bani facil, fără muncă”, spun reprezentanții statului. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

15 aprilie 2015 18:16
Citește mai mult despre: bonuri loteria bonurilor loteria fiscala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult