Recesiunea ameninţă din nou România, de data asta din pricina temuţilor hackeri! Atacul informatic din acest weekend nu a afectat doar calculatoarele instituţiilor statului, ci şi pe cele ale studiourilor de videochat, cea mai productivă industrie în aproape jumătate din judeţele ţării.

industria_videochatului_atac_informatic.jpg

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Mai Ales Producătoarelor de Videochat (APMAPV), încasările ar fi scăzut drastic în ultimele zile, în special în sudul ţării, unde infrastructura e învechită şi calculatoarele nu au beneficiat de ultimele update-uri.

"Doar în oraşul Slobozia vorbim de peste 3.000 de webcamuri afectate. În termeni de specialitate, asta înseamnă o reducere a exporturilor cu 6.000 de ţâţe/minut. Dacă nu rezolvăm imediat situaţia, marii noştri parteneri comerciali - Olanda, Belgia - s-ar putea reorienta spre pipiţele alea insipide din Kazahstan", spune Olivia Manole, videochatistă din Ialomiţa.

În urmă cu câteva ore, Guvernul a decretat stare de necesitate, iar posesorii de calculatoare neafectate de atacul cibernetic sunt rugaţi să se filmeze în pielea goală până când industria videochatului va fi repusă pe picioare.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 15.05.2017 15:25 Social

National Cinematografic