Lovitură pentru economia României! Din cauza atacului cibernetic, mii de videochatiste n-au produs nimic azi

Recesiunea ameninţă din nou România, de data asta din pricina temuţilor hackeri! Atacul informatic din acest weekend nu a afectat doar calculatoarele instituţiilor statului, ci şi pe cele ale studiourilor de videochat, cea mai productivă industrie în aproape jumătate din judeţele ţării.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Mai Ales Producătoarelor de Videochat (APMAPV), încasările ar fi scăzut drastic în ultimele zile, în special în sudul ţării, unde infrastructura e învechită şi calculatoarele nu au beneficiat de ultimele update-uri.

„Doar în oraşul Slobozia vorbim de peste 3.000 de webcamuri afectate. În termeni de specialitate, asta înseamnă o reducere a exporturilor cu 6.000 de ţâţe/minut. Dacă nu rezolvăm imediat situaţia, marii noştri parteneri comerciali – Olanda, Belgia – s-ar putea reorienta spre pipiţele alea insipide din Kazahstan”, spune Olivia Manole, videochatistă din Ialomiţa.

În urmă cu câteva ore, Guvernul a decretat stare de necesitate, iar posesorii de calculatoare neafectate de atacul cibernetic sunt rugaţi să se filmeze în pielea goală până când industria videochatului va fi repusă pe picioare.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
15 mai 2017 13:05
Citește mai mult despre: atac informatic hackeri videochat

Alte articole

Vezi mai mult