Lucrurile se complică. Biserica Ortodoxă Rusă susţine că i s-a furat un clopot de 25 tone luna trecută

Răsturnare de situaţie în cazul clopotului imens care va fi montat în Catedrala Neamului. În Rusia a fost dat dispărut un clopot din bronz de 25 de tone, care ar semăna suspect de mult cu cel “comandat” de Patriarh în Austria. Ipoteza ar explica și misterul central al fabricării clopotului: cum de s-a îndurat Patriarhul să dea bani pe ceva, când el nu știe decât să ia, din toate părțile?

Rușii au angajat un detectiv particular, care se pare că se bazează pe informații furnizate de sutele de mii de comuniști turnători din România. Primele informații sunt că sub pretextul unei vizite pentru un schimb de experiență pe partea de adunat bani de la fraieri, un grup organizat de preoți ortodocși români ar fi luat clopotul.

Patriarhul se scuză și spune că ar fi găsit clopotul la ofertă pe un site de anunțuri și a profitat: ”Clopot original bronz, foarte puțin bătut, rulat exclusiv Austria, tras doar duminica și de sărbători, limbă schimbată recent, preț avantajos, exclus schimburi. Nu accept rate”.

Rușii spun însă că se vede clar cum cineva a luat la pilă portretul Mitropolitului Trifon de pe clopotul lor, ca să-l facă să semene cu Patriarhul Daniel și au de gând ca în compensație să ia tot județul Botoșani, care valorează exact 425.000 Euro.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Ionut
7 aprilie 2017 06:04

Alte articole

Vezi mai mult