Lumea literară e în suspans! După Biblie, Dumnezeu se pregăteşte să mai scoată un bestseller

Nelipsit de mii de ani de pe rafturile bibliotecilor din întreaga lume, îndrăgitul autor de ficţiune Dumnezeu revine curând cu un nou bestseller!

Deşi data lansării nu a fost încă dezvăluită, milioane de fani aşteaptă Triblia cu sufletul la gură, dornici să afle care va fi, de data asta, poporul ales. Deşi Dumnezeu nu a confirmat zvonul, câţiva apropiaţi spun că onoarea ar putea reveni paraguayenilor sau chiar albanezilor.

Triblia, spune impresarul lui Dumnezeu, e o continuare a întâmplărilor din celebra Biblie, urmărindu-l pe Iisus într-o serie de noi aventuri. “De-a lungul a trei testamente pline de acţiune, Iisus şi prietenii săi vor face o sumedenie de minuni. Se vor întâlni cu personaje iubite din cărţile anterioare, precum Moise, proorocul Elisei, teribilul Leviatan sau curva Babilonului, dar şi cu figuri noi: Jon Snow, Marele Melc, clarvăzătorul Vlăduţ din Olăneşti sau Huhulam, rinocerul cu şapte picioare.”

De-a lungul anilor, cariera literară a lui Dumnezeu a fost subiect de controversă. Într-un interviu recent, acesta a explicat: “Ca şi alţi autori înaintea mea – mă gândesc, de pildă, la Eugen Barbu -, am fost acuzat că nu mi-aş fi scris eu cărţile, ci aş fi tocmit nişte evrei. Să fim serioşi. Cine sunt eu, Mihaela Rădulescu?”

Prefaţa Tribliei va fi semnată de un vechi prieten al lui Dumnezeu, Allah: “Ne cunoaştem de atâţia ani, iar stilul nostru se aseamănă atât de mult încât unii cititori cred că suntem una şi acelaşi persoană”, mărturiseşte Dumnezeu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
13 iulie 2014 13:40
Citește mai mult despre: biblia dumnezeu Iisus literatura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult