Luni încep probele scrise la Bac! Absolvenţii de liceu mai au 2 zile să înveţe să scrie

Mai sunt două zile până la prima probă scrisă a Bacalaureatului! Mii de absolvenţi de liceu îngraşă proverbialul porc în Ajun, grăbindu-se să înveţe să scrie ca să nu se facă de râs. Read More

Potrivit Ministerului Educaţiei, librării din întreaga ţară vor avea în acest weekend program prelungit şi promoţii la abecedare. “Foarte mulţi elevi termină liceul fără să fi învăţat vreodată literele, gândindu-se că nu vor avea nevoie de ele niciodată. Când se trezesc că au examene scrise la Bac, dau năvală să cumpere ‘Primul meu manual de scriere’ şi ‘Învaţă alfabetul cu ursuleţul Martinică’”, a explicat un inspector şcolar.

“Mulţi dintre ei n-au folosit niciodată un pix sau un stilou: le ţin invers, îşi pătează hainele, ajung la spital cu instrumente de scris înfipte în nas”, adaugă specialistul.

Cu toate că părinţii şi profesorii spun că învăţatul cu 2 zile înainte de examen nu e o abordare eficientă, elevii nu par să-şi facă griji. “M-am organizat, şefu. Sâmbătă învăţ de la A la M şi duminică restul. Cât de greu poate să fie? Şi dacă tot o să le ştiu, dau la Litere după aia”, se laudă un tânăr analfabet.

Scris de Vasile
27 iunie 2014 19:06
Citește mai mult despre: analfabetism BAC invatamant scoala

Alte articole

Vezi mai mult