Made in Rusia: coronavirusul a dezvoltat o tulpină care îmbolnăvește doar opozanții lui Putin

Vești rele de la medicii ruși, care anunță îmbolnăviri cu ceea ce pare a fi o mutație locală a coronavirusului, întrucât cei infectați n-au intrat în contact cu chinezi sau italieni.

Aparent, cazurile n-au legătură între ele, victimele provenind din medii socio-profesionale diferite: ziariști, muzicieni, vloggeri ori comedianți. Singura vagă asociere ar fi faptul că, la un moment dat al carierei lor, aceștia au spus sau vor spune ceva greșit la adresa regimului de la Kremlin. Însă autoritățile ruse afirmă că e doar o coincidență și nu o posibilă cauză, întrucât se știe că boala nu alege.

„Lupta cu noua mutație a coronavirusului e dificilă pentru că simptomele sunt foarte diferite de la caz la caz. De pildă, un ziarist a rămas fără conținutul cutiei craniene după ce l-a strănutat printr-o fosă nazală brusc apărută pe tâmplă. Unui comediant virusul i-a împăienjenit privirea de n-a mai văzut cele 4 camioane care l-au lovit în plin. Iar solistul unei trupe rock prezenta urme clare de otrăvire, semn că virusul e capabil să imite la perfecție cianura”, spune Mihail Kuzmici Dorobâțev, medic de gardă la spitalul „Balșoia Boleșnița”.

Față de coronavirusul obișnuit, varianta rusă se transmite nu doar pe cale orală, ci și în scris – prin folosirea necorespunzătoare a pixului sau tastaturii. Pentru a se feri de contaminare, populația e sfătuită să ia măsuri de prevenție: să poarte măști de protecție dotate cu căluș; să evite contactul cu persoane suspectate de păreri neoficiale; să-și acopere ferm gura când simt apropiindu-se vreo replică acidă la adresa Tovarășului; să combată zvonurile alarmiste renunțând la internet și alegând să se informeze doar din sursele credibile ale statului.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
27 februarie 2020 01:30
Citește mai mult despre: coronavirus

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult